Biografie

Jordy werd op 4 december 1986 in Amsterdam geboren. In Amsterdam heeft Jordy zijn basisschool, VMBO, MBO en HBO opleidingen gedaan.

Jordy zingt al vanaf dat hij kon praten. Hij kreeg ooit op 4 jarige leeftijd van Sinterklaas een cassetterecorder met
microfoon en standaard. Dat was zijn allermooiste kado. Zingen is vanaf dat moment zijn lust en leven.

Serieus werd het toen hij als trouwe fan van Wolter Kroes bij een optreden in café De Waard op het Amsterdamse
Leidseplein met Wolter op het podium mocht meezingen. Zij zongen “lekker in mijn vel”. Dit is nog steeds één van
Jordy’s favoriete liedjes. Jordy zingt vooral nederlandstalige feestnummers, maar Mr. Bojangles en Stand by me behoren ook tot zijn repertoire.

Jordy kreeg de smaak te pakken en begon steeds meer te oefenen. En het ging goed, hij werd steeds meer gevraagd om op feesten en partijen te zingen.

Vanaf 2006 wordt Jordy jaarlijks geboekt op grote festivals en podia. In 2006 waren dit evenementen zoals Het Jordaanfestival, Het Elandsgrachtfestival. Als toppunt van het jaar was het optreden voor een KLM-bedrijfsfeest in een volle Heineken Music Hall.

In 2007 deed Jordy o.a. een aantal grote optredings in Brabant, waaronder “ De Hollandse Hit Parade “ in de Raayberg
m.m.v. Rene Schuurmans, Rob van Daal & Dries Roelvink.
Dit was een groot succes en werd dit het jaar daarop alleen maar meer succes. De Molenfeesten, Carnaval en natuurlijk als
afsluiter van het jaar “ De Hollandse Hit Parade II “ in De Stoelenmat m.m.v. Vinzzent, Rob van Daal en Wolter Kroes.

In 2008 bracht Jordy ook zijn eerste cd-single uit “ Weet je nog wel “. Deze CD-Single kwam binnen bij de Verzoekparade van TV Oranje op nummer 3 en stroomde door naar nummer 1.

In de loop der jaren treedt Jordy wekelijks op bij feesten & partijen maar ook op grote evenementen zoals het jaarlijkse Het Elandsgrachtfestival, Mokum in Meppel, Dam tot Dam loop, Koninginnedag / Koningsdag, Jordaanfestival, De Toppers afterparty e.v.a.
Jordy treedt ook jaarlijks op in het buitenland bij o.a. ’t Heineken Cafe op Gran Canaria tijdens o.a. de vakantieperiodes met Kerst en Oud & Nieuw, Oktoberfest of tijdens de Carnaval.